Privremeni boravak u RH

 

Privremeni boravak je boravak u svrhu rada, studiranja, školovanja, spajanja obitelji ili iz nekog drugog opravdanog razloga.

Zahtjev se podnosi na propisanom obrascu.

Uz zahtjev se prilaže slijedeća dokumentacija:

  • dvije fotografije 3x3,5 cm
  • preslika valjane putne isprave
  • dokaz o osiguranim sredstvima za uzdržavanje
  • dokaz o osiguranom stanovanju
  • dokaz o zdravstvenom osiguranju
  • uvjerenje o nekažnjavanju ne stariji od 6 mjeseci (Police Clearance + Seal Apostille i ovjereni prijevod na hrvatski jezik)

Ovisno o svrsi borvaka prilažu se i slijedeći dokumenti:

  • potvrda o svojstvu učenika ili studenta
  • odobrenje tijela nadležnog za poslove znanosti
  • potvrda medicinske ustanove u kojoj se liječi
  • izvod iz matične knjige vjenčanih ne stariji od 6 mjeseci (Unabridged marriage certificate + Seal Apostille i ovjereni prijevod na hrvatski jezik)
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu supružnika.

Zahtjev za izdavanje radne dozvole podnosi isključivo poslodavac u nadležnoj policijskoj postaji u Republici Hrvatskoj.

Zahtjev za odobrenje stalnog boravka podnosi se isključivo u nadležnoj upravi/postaji u Republici Hrvatskoj.