Abuja, 15. listopada 2018.

Otvoren novi VFS Global vizni centar u Abuji, Nigerija

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pretoriji sa zadovoljstvom obavještava da je otvoren novi VFS Global vizni centar u Abuji, Savezna Republika Nigerija.
 
Od 15. listopada 2018. godine, zahtjevi za izdavanjem hrvatske vize predaju se na novoj adresi:
 
VFS Global – Croatia Visa Application Centre
Sterling Bank Plaza, 3rd Floor, Plot No. 1083
Mohammadu Buhari Way, CBD, Abuja – FCT
 
VFS Global Nigerija od 2015. je godine vanjski partner Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pretoriji, koji posreduje nigerijskim državljanima i rezidentima u podnošenju zahtjeva za izdavanje hrvatskih viza te tako olakšava sam postupak, bez potrebe osobnog dolaska podnositelja u diplomatsko ili konzularno predstavništvo Republike Hrvatske.
 
Svi podnositelji zahtjeva za hrvatske vize mogu u vizni centar doći bez prethodne najave. Međutim, podnositeljima zahtjeva se preporučuje pažljivo pročitati informacije objavljene na VFS Global mrežnim stranicama http://www.vfsglobal.com/Croatia/Nigeria/ kako bi ispravno utvrdili za koju vrstu vize podnose zahtjev te zahtjevu priložili odgovarajuće dokumente.
 
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pretoriji, Južna Afrika i dalje ostaje na raspolaganju podnositeljima zahtjeva za sve potrebne dodatne informacije.