Pretorija, 12. studenog 2018.

Paula Jusić održala koncerte u Johannesburgu i Pretoriji

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Južnoj Africi organiziralo je u Johannesburgu dana 11. studenog te u Pretoriji dana 12. studenog 2018. godine koncerte zagrebačke pjevačice Paule Jusić.

Koncertu pod nazivom „Pjesma i ja“, održanom u Hrvatskoj katoličkoj misiji svetog Jeronima u Johannesburgu, prisustvovalo je oko 80 članova hrvatske iseljeničke zajednice, dok se svečanom koncertu i prijemu u restoranu The African Pride Café, smještenom u pretorijskom botaničkom vrtu, odazvalo više od 130 uzvanika, među kojima su bili veleposlanici i članovi diplomatskog zbora Južne Afrike, predstavnici Ministarstva međunarodnih odnosa i suradnje (DIRCO), suradnici Veleposlanstva te brojni članovi hrvatske zajednice iz Pretorije.

Paula Jusić, poznata po svojim glasovnim sposobnostima, zajedno sa svojim životnim i muzičkim partnerom, Đelom Jusićem ml., izvela je neke od najpoznatijih hrvatskih pjesama, kao i repertoar omiljenih internacionalnih hitova na engleskom, francuskom, portugalskom, španjolskom, talijanskom i ruskom jeziku. Koncert u Johannesburgu bio je iznimno emotivan za iseljeničku zajednicu, dok je Paula Jusić na kraju impresivnog koncerta u Pretoriji ispraćena ovacijama publike.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere Paula Jusić nastupala je u mnogim zemljama širom svijeta, no ovo je bio njezin prvi nastup u Africi. Publika je bila oduševljena te su koncerti, sa različitim stilskim formama, zahvaljujući Paulinom jedinstvenom glasu te senzualnosti i temperamentu, uistinu bili glazbeno-emotivna čarolija. Uz zabavnu glazbu, na koncertu u Pretoriji ostavljeno je mjesta i za tradicionalnu glazbu s različitih strana svijeta - šansone, sevdalinke i balade, čime je sve zaokruženo u jednu lijepu i emotivnu priču.

Održavanje koncerata omogućeno je financijskim sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, odobrenim za projekte kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske te sredstvima Veleposlanstva Republike Hrvatske u Pretoriji.